Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Υποθαλάσσιος Αγωγός Αίγινας: Χοντρό παρασκήνιο με την αναβολή δημοπράτησης του έργου!




Ένα έργο που περιμένει όλη η Αίγινα επί δεκαετίες, ετοιμάστηκε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και συνεχίστηκε από την παρούσα, πήρε μια αναιτιολόγητη αναβολή στη δημοπράτησή του.

Χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος, και ενώ η δημοπράτηση του Υποθαλάσσιου αγωγού ήταν να γίνει σήμερα Τρίτη, με άγνωστη αιτία, πάει περίπου ένα μήνα πίσω όλη η διαδικασία!

Και ενώ όλα τα στόματα είναι… ερμητικά κλειστά, στο παρασκήνιο των «ειδικών» σε αυτές τις υποθέσεις λέγονται πολλά και διάφορα, με πιο βασικό ότι… «δεν προλάβαιναν» κάποιοι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι να προετοιμαστούν και έτσι η δημοπράτηση πήρε αναβολή.
Βεβαίως, όντως το έργο είναι ΜΕΓΑΛΟ –τεράστιο για την εποχή μας- και σαφέστατα δύσκολο να γίνει.

Αλλά, πριν γίνει, επειδή υπάρχει μόνο Προμελέτη και έτσι δημοπρατείται κατ’ εξαίρεση, ως… «ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ», οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν μαζί με την προσφορά τους τη δική τους κανονική ΜΕΛΕΤΗ.

Προφανώς, επειδή τα σχετικά Λιμενικά πτυχία δεν είναι και πολλά και αυτό δημιουργούσε μια «κρίση» στην αγορά των εργοληπτών, επελέγη η ΑΝΑΒΟΛΗ και η δημοπράτηση πάει για Δεκέμβριο, προκειμένου να προετοιμαστούν όσοι ΠΡΕΠΕΙ να προετοιμαστούν αναλόγως, για να έχουν τις ελπίδες που τους αναλογούν, ή… και περισσότερες, ή… πάρα πολλές -κατ’ άλλους, υπερβολικούς!

Φυσικά, στην Ελλάδα βρισκόμαστε και αυτά συμβαίνουν συχνά, ακόμα και δικαίως, λόγω ισονομίας, αλλά όλα αυτά και οι εκφάνσεις τους θα φανούν… στο χειροκρότημα!
• Αντιπαρέρχομαι τα… κακά λόγια, κακεντρεχών ανθρώπων της πιάτσας, που όλα τα βρίσκουν «περίεργα», κυρίως όταν δεν τους βγαίνει ή δεν τους βολεύει.
Ας μην είμαστε με το ζόρι «πονηροί», ούτε προκατειλημμένοι, γιατί το έργο είναι μεγάλο και σημαντικό και πρέπει να γίνει από τον καλύτερο –αυτό ενδιαφέρει την Αίγινα.
• Ωστόσο, και πέραν τούτων, η καθυστέρηση στη δημοπράτηση υπάρχει και ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ από κανέναν!
Ούτε από το Κύριο του έργου, ούτε από αυτόν που το δημοπρατεί για να το κατασκευάσει.
• Ελπίζοντας όλα να πάνε καλά για όποιον… μπει μπροστά με το καλό του πτυχίο και την καλή μελέτη, που θα εγκρίνει η «κληρωμένη» Επιτροπή, για όποιον… έρχεται με φόρα από πίσω, αλλά κυρίως για την ΑΙΓΙΝΑ, αναμένουμε.

Το ρεπορτάζ αυτό θα είναι μεγάλο και θα συνεχιστεί, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων… όπως ανέφερε σημαντικός παράγων της Περιφέρειας Αττικής που πλέον ενοχλείται γιατί μετά από μια ζωή στις στράτες… θέλει να μιλάει μόνο Θεσμικά, αλλά δεν μπορεί πια!
(Ειρήσθω εν παρόδω, ενδιαφερόμενοι είναι όλοι οι ΜΕΓΑΛΟΙ και ισχυροί, αλλά μερικοί… δεν έχουν ελπίδα γιατί… θα μείνουν για πάντα απροετοίμαστοι).

Άλκης Θρύλος


 Πηγή : ΛΙΜΑΝΙ24


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12:35 μ.μ.

    Έγινες φίλος με το Κατσικάρη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8:13 μ.μ.

    Για τον αγωγό ο Μούρτζης με τους Συριζαίους της περιφέρειας δίνουν παρατάσεις για φτιαχτούν οι δικοί σας για μάς τους ιδιοκτήτες πηγαδιών τίποτα ε ; Εμείς κατουράμε στο πηγάδι . Αίσχος λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12:30 π.μ.

    δε μας λες ρε μαγγα για τα πηγαδια θα μας πης κατι για τι η φασι ειναι σβετλανα πηγαδομουνοβα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή