Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τρία χρόνια ψέματα ταπείνωση και ντροπή...


Σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από την εκλογική επιπυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρίν τρία χρόνια το 36,5% των Ελλήνων, που ψήφισε παρασυρμένος  ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το 4% των ΑΝΕΛ αποφάσισε τον εθνικό αυτοχειριασμό.

Πέρασαν τρία χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Τότε που ο Αλέξης έλεγε «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν»... Κι έφυγαν οι άλλοι, οι κακοί για να έρθει ο Τσίπρας και ο Καμμένος για να αλλάξει την Ελλάδα...

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρία χρόνια κωλοτούμπες της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης. Τρία χρόνια ξεφτιλίκια, ανοησία, τρία χρόνια διαρκούς εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Τρία χρόνια «πρώτη φορά αριστερά» που το μόνο που έφεραν οι απόγονοι των κατσαπλιάδων του ΔΣΕ, ήταν η οικονομική, κοινωνική και αξιακή κατάρρευση. Ο κόσμος επιτέλου σιγά σιγά ξυπνάει από τον αριστερό λήθαργο και θα λάβει τα μέτρα του όταν έρθει η ώρα.

Όμως, τρία χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Από το Σύνταγμα, με τους χορούς και τα πανηγύρια εκείνης της νύχτας από τους επαναστάτες, μέχρι το Νταβός και τους συμβιβασμένους που σκύβουν το κεφάλι ακόμη και στα μικρά Σκόπια.

Ας θυμηθούμε τις υποσχέσεις, αυτών των αριστερών επαγγελματιών ψευτών και σαλτιμπάγκων της εξουσίας:

Έκραζαν με περισσό αριστερό φανατισμό ότι εκτός από την Ελλάδα θα αλλάξουν και την Ευρώπη...και φτάσαμε στην ανακήρυξή τους ως οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών, όπως δηλώνει ευθαρσώς ο Ντάισενμπλουμ, ο Βίζερ, η Λαγκαρντ κ.α.

Για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μιλούσαν τρία χρόνια πριν ενώ τελικά τον μείωσαν ακόμα περισσότερο, φτάνοντάς τον στα 500 ή και στα 360 ευρώ.

Το άλλο το θυμάστε όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ... «Καμία, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!»... Το θυμάστε; Ξέρω πως θα σκέφτεστε πως αυτήν την εξαγγελία, αποκλείεται να την επανέλαβαν. Μην βιαστείτε να στοιχηματίσετε. Το περασμένο λοιπόν Καλοκαίρι, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλος, προανήγγειλε την αύξηση σε όλες τις συντάξεις. Να μου ζήσεις χουβαρντά μου. Όχι σε κάποιες συντάξεις αλλά ΟΛΕΣ τις συντάξεις θα μας τις αυξήσουνε. Τώρα όπου να ‘ναι έρχονται αυξήσεις. Βαστάτε γερά συνταξιούχοι... και από 1ης Ιανουαρίου του 2023, θα φουσκώσει ξανά το πορτοφόλι σας.

Με το που ορκίστηκαν, έσπευσαν να προαναγγείλουν την άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις. Τελικά όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα από τα παραπάνω, αλλά ήρθε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 17 και δήλωσε θρασύτατα πως κρίνεται αναγκαίο ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα σταθεί έναντι των απαιτήσεων για μαζικές απολύσεις. Η υπουργός Εργασίας  συντρόφισα Έφη Αχτσιόγλου κατήργησε και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα ακόμα και αυτό της απεργίας...



Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έταξε ο Τσίπρας, τώρα τοαν αποκαλεί δίκαιο φόρο και μάλιστα φέρνει και αύξησή του... Υποκρισία σε όλες της τις εκφάνσεις...

«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ούρλιαζε το πολιτικό κνώδαλο Α. Τσίπρας... πράγματι σήμερα, έχοντας νομοθετήσει ακόμα και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπέγραψε. Θυμίζω οι δανειστές ζητούν 10 χιλιάδες πλειστηριασμούς μέσα στο 2018. Για το 2019 – 2021 περί τους 40 χιλιάδες πλειστηριασμούς ετησίως, δηλαδή συνολικά 120 χιλιάδες σε τρία χρόνια, αυτό ξεπερνά τα όρια του αδύνατου...

Αν θέλετε να καταλάβετε τι πρόκειται να γίνει σκεφτείτε ότι από τώρα μέχρι το 2021 πρέπει να γίνουν 1.000 πλειστηριασμοί το μήνα φέτος και από 2.000 πλειστηριασμοί το μήνα από το 2019.

«Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» λοιπόν, σύμφωνα με την αγαπημένη φράση του Αλέξη.

Έχουμε ακόμα πολλά να πούμε... Θυμάστε τις εξαγγελίες για οικοδόμηση ενός δημοσίου δωρεάν ποιοτικού συστήματος υγείας για όλους τους πολίτες της χώρας, που όμως παρέμειναν ξεχασμένες υποσχέσεις; Ήρθε λοιπόν η ώρα να τις ξαναξεχάσετε.

Τρία χρόνια Τσίπρας- Καμμένος, υπάρχουν πολλά ερωτήματα για όλους τους Έλληνες: Είναι καλύτερα σήμερα απ’ ότι ήταν πριν από τρία χρόνια;

Είναι καλύτερα οικονομικά, κοινωνικά, προσωπικά; Αισθάνονται περισσότερο περήφανοι για τη χώρα τους; Αισθάνονται περήφανοι για την κυβέρνηση που έχουν;

Συμβιβάζονται οι Έλληνες με ένα λειψό επίδομα των 500 ευρώ που το παίρνουν πίσω έμμεσα, ή προτιμούν ουσιαστική ανάπτυξη που φέρνει  μόνιμη δουλειά και χαμηλότερους φόρους ;

Ο… οικολόγος, δηλαδή ένας ανύπαρκτος τύπος που πουλάει ευαισθησία, υπουργός Τσιρώνης, είπε σήμερα ότι με Σαμαρά πηγαίναμε σε Grexit.

Προφανώς έχουν κοντή μνήμη ή απλά είναι αδίστακτοι. Το 2014, όσο κι αν τους πονάει, βρισκόμασταν ένα βήμα πριν από την λύτρωση των Μνημόνιων..

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην εποχή των μνημονίων και της υποτέλειας. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής!» Αν ζοριστείτε λίγο, θα θυμηθείτε ποιος το πρωτοείπε… Μόλις την περασμένη λοιπόν εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε πως βασικό θέμα συζήτησης, ήταν ο σχεδιασμός του κόμματος και οι δράσεις της επόμενης περιόδου, με το βλέμμα στραμμένο στο τέλος του μνημονίου.

Στο Grexit μας οδηγούσε ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης και την γλιτώσαμε γιατί πληρώσαμε πολύ ακριβό τίμημα φορτώνοντας στις πλάτες μας 100 δισ. λόγω της... περήφανης διαπραγμάτευσης του λαοπρόβλητου. Άλλωστε, ας μην ξεχνά ο Τσιρώνης ποιος έλεγε ποιον «ηλίθιο» και «μ…α» για την επιλογή του να υπογράψει πλεονάσματα 3,5%.

Και μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Βούτσης είπε για το ποιος έριξε τον Σαμαρά… Ωμή ομολόγία...οι ξένοι...

Αλλά ας μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα; Είναι σε καλύτερη κατάσταση, είμαστε πιο περήφανοι; Με την Τουρκία είδαμε όλοι τι έγινε όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα. Τι μεθοδεύσεις κάνουν οι Τούρκοι στην Θράκη, αλλά καιτις ξεκάθαρες απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας των νησιών μας στο Ανατ. Αιγαίο...  Αλήθεια θυμάται κανείς ότι μας κατέρριψαν ελικόπτερο του Π.Ν. στην Κίναρο ;

Ο Έντι Ράμα ανοίγει ξανά θέματα Τσάμηδων και μας απειλεί, οι Σκοπιανοί γελάνε με τα χάλια μας και ο μόνος εξωτερικός σύμμαχος είναι… η Βενεζουέλα.

Με τις ΗΠΑ οι σχέσεις είναι ψυχρές, με τη Ρωσία αλλοπρόσαλλες ενώ με την Κίνα ακόμη δρέπουμε τους καρπούς των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε κοινωνικό επίπεδο και για ασφάλεια  των πολιτών τι να πούμε; Για τους Ρουβίκωνες που συγκυβερνούν; Για τους τρομοκράτες που έχουν ξεσαλώσει ή για τους εκατοντάδες εγκληματίες που έβγαλε ο νόμος Παρασκευόπουλου στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών; Για την αύξηση των κλοπών και των επιθέσεων βίας και τις δολοφονίες πολιτών έστω και για ένα κινητό ;

Ας μη γελιόμαστε, σε κανένα κομμάτι της ζωής μας δεν είμαστε καλύτερα. Ιδιαίτερα στο θέμα του να είσαι περήφανος ως Έλληνας, περήφανος για την πατρίδα σου. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προσβάλλει την αισθητική των περισσοτέρων και θυμίζει στο 36%+4% των ψηφοφόρων που τους επέλεξαν εκείνη την ημέρα, τρία χρόνια πριν, πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα στιγμιαίο λάθος.

Σε προσωπικό επίπεδο είμαι περήφανος και με το κεφάλι ψηλά γιατί δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να με ξεγελάσουν αυτά τα πολιτικά εμέσματα... και στήριξα την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που με την πολιτική της στήριξε και στηρίζει την Πατρίδα. Ξεγέλασαν όμως πολλούς  την πρώτη φορά, μετά  ξαναξεγέλασαν (με το δημοψήφισμα)  και  ματαξαναξεγέλασαν ( το Σεπτέμβρη του ’15).

Γι’ αυτό θα θυμήσω μια παλιά σοφή παροιμία που λέει πως αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου