Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Λαυρέντης έδειξε τον δρόμο...


Οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο της συντρόφισσας Ε. Αχτσιόγλου  βάζουν τέλος στις απεργίες 150 και πλέον Σωματείων μεταξύ των οποίων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, των τραπεζών, των Αστικών Συγκοινωνιών, των σούπερ μάρκετ και δεκάδων μεγάλων εταιριών (βιομηχανίας μετάλλου, τροφίμων κ.ά.) του ιδιωτικού τομέα.

Η  διάταξη Αχτσιόγλου  ορίζει ότι πλέον για να γίνει απεργία σε μια επιχείρηση ή ΔΕΚΟ ή τράπεζα θα πρέπει να την ψηφίσουν σε συνέλευση το 50% + 1 των εργαζομένων της...

Η διάταξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από συνδικαλιστές του ΚΚΕ που έχουν την πρωτοκαθεδρία σε πρωτοβάθμια συνδικάτα (πλην ΔΕΚΟ και τραπεζών) έναντι των συνδικαλιστών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, και με τη νέα ρύθμιση, στην πράξη, «καταργούνται» γιατί, εκεί που έκαναν απεργία με απόφαση της Διοίκησης, τώρα θα πρέπει να μαζέψουν όλους τους εργαζόμενους και από αυτούς να ψηφίσουν «ναι» οι μισοί και ένας επιπλέον.

Το 50%+1 για απεργία είναι άπιαστο και για τις ΔΕΚΟ, ακόμη και αν θελήσουν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας όταν αυτές είναι μέρος των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να γίνουν αν δεν εξασφαλιστεί το 50%+1!

Εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (ΟΑΣΑ), του τραμ, του μετρό, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, αλλά και των τραπεζών, ακόμη και της καθαριότητας σε επιμέρους δήμους, δύσκολα θα προχωρούν σε απεργίες.

Η μόνη διέξοδος για κήρυξη απεργίας είναι να την προκηρύσσουν τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, δηλαδή οι Ομοσπονδίες, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά σε πανελλαδική και όχι σε τοπική κλίμακα και πάντως όχι σε συχνή βάση…
Δηλαδή και ποιός να το φανταζόταν , όταν όλα τα συντροφάκια για δεκαετίες  κατέβαζαν το κόσμο στο δρόμο  εως και για «ψύλλου πήδημα», ξήλωναν πεζοδρόμια και έκαναν τον κόσμο άνω κάτω, τώρα που πήραν την εξουσία, απαγορεύουν το βασικό εργασιακό δικαίωμα...


Προφανώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πιστοί στα δόγματά τους, εφαρμόζουν τη ρήση του συνεργάτη του Στάλιν, Λαυρέντι Μπέρια...  «Θυμήθηκα σύντροφοι την απεργία του 1953 στην Ανατολική Γερμανία και πως τελικά αυτή διαλύθηκε όταν με τον διάλογο  και 3 επιλαρχίες αρμάτων οι πρωταίτιοι κατάλαβαν το λάθος τους...»

Ψυχή βαθειά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου