Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πάμε πλατεία...!!!


Το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και τη μη παράδοση του ιερού ονόματός της στους σλάβους, από τον εθνομηδενιστή Τσίπρα και γνήσιο απόγονο των κατσαπλιάδων του ΕΛΑΣ, μου προκάλεσε Εθνικό ρίγος και ανάταση.


Μου προκάλεσε και έναν ιστορικό συνειρμό με το συλλαλητήριο του Αυγούστου του 1909 και την επανάσταση στο Γουδί που έφερε τα πάνω κάτω στην τότε χειμαζόμενη Ελλάδα από τον ΔΟΕ (αντίστοιχο ΔΝΤ) το ακατάλληλο πολιτικό πρόσωπικό και την μεγαλειώδη πορεία του τόπου με την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου και την απελευθέρωση εθνικών εδαφών ( Ηπείρου, Κρήτης, Μακεδονίας, Ανατ. Αιγαίου).


Θυμήθηκα τα λόγια του παππού μου, που έφυγε από την τότε τουρκοκρατούμενη Ήπειρο να πάει να γίνει αξιωματικός και να γυρίσει στο χωριό του ελευθερωτής.  Η πρώτη  του μάχη ως νεαρός Ανθυπολοχαγός Πεζικού, ήταν στο Κιλκίς-Λαχανά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας... «δεν θα πατήσει αυτά τα χώματα κανείς σλάβος, ή τούρκος ξανά» έλεγε...



Αυτά τα έλεγαν  Πατριώτες... σήμερα έχουμε  ΣΥΡΙΖΑ... Κάποια Συριζοτολλάκια  προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός λέγοντας ότι η συγκλεντρωση και όπως σε κάθε συγκέντρωση είχε ετερόκλητο κόσμο. Αλίμονο να μην υπήρχαν και γραφικοί, υπερπατριώτες, ακροδεξιά νούμερα ή Χρυσαυγίτες αλλά και ακροαριστεροί μπαχαλάκηδες.


Όμως, υπήρχαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πρωτίστως και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δευτερευόντως, να μην τολμήσουν έναν συμβιβασμό που δεν θα είναι εθνικά επωφελής και δεν θα σέβεται την ιστορία του τόπου.


Αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από την αντίδραση για το «Μακεδονικό» η μεγάλη αυτή συγκέντρωση ήταν η πρώτη «γεμάτη πλατεία» κατά της κυβέρνησης της αριστεράς και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Αυτού το λούμπεν πρωθυπουργού που αν και άριστος τακτικιστής σε επίπεδο κόμματος, στην άσκηση πολιτικής και ειδικά της εξωτερικής πολιτικής τα λόγια του έχουν την ίδια ουσία με τον «αερισμό» έπειτα από κατανάλωση φασολάδας...


Η κυβέρνηση κλείνει τρία χρόνια τραγικής  διακυβέρνησης. Μέχρι τώρα λόγω του ελέγχου συνδικάτων κλπ δεν είχε κουνηθεί φύλλο , παρά τα συντριπτικά οικονομικά μέτρα... Όμως μέσα σε λίγα 24ωρα  ποτέ δεν είδε τόσο κόσμο μαζί να συγκεντρώνεται και να στέλνει μήνυμα κατά του Μαξίμου , με αφορμή τα εθνικά και το επιχειρούμενο ξεπούλημα της Πατρίδας.


Είχαν καλομάθει οι αριστεροί σαλτιμπάγκοι να ελέγχουν τα κινήματα διαμαρτυρίας και να βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των προηγούμενων ετών.


Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν 500 χιλιάδες πολίτες είναι η πρώτη αντίδραση στα τρία χρόνιας απαξίωσης, ψευτιάς, κατάρρευσης της μεσαίας τάξης, φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, υποχώρησης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και αξιών.


Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν πήγαν μόνο για τη Μακεδονία. Πήγαν για να πουν στον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τη Φώφη, τον Σταύρο και όλο το πολιτικό προσωπικό,. ότι δεν μπορούν να ανέχονται άλλες σφαλιάρες. Δεν μπορούν να είναι μια ζωή από κάτω, να δέχονται ταπεινώσεις, να υποχωρούν, να συμβιβάζονται με λύσεις που προωθούνται ως απευκταίες αλλά δεν είναι έτσι.


Είμαι σίγουρος ότι και στο επόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Φλεβάρη, ο κόσμος (όχι οι γραφικοί και οι πατριδοκάπηλοι που χτίζουν καρέκλες στο όνομα της Ελλάδας) θα στείλει ακόμη ένα μήνυμα στον Τσίπρα και την παρέα του και σε όλο το πολιτικό σύστημα.


Θα επαναλάβω πως ανεξαρτήτως του ότι το θέμα του «Μακεδονικού» είναι καυτό και αγγίζει ευαίσθητες χορδές, αυτό που μένει είναι η πρώτη αντίδραση του κόσμου που σηκώθηκε από τον καναπέ και βγήκε στους δρόμους...και δεν φτάνει ένα συλλαλητήριο για την Πατρίδα...


Δεν φτάνει καν μια κινητικότητα κοινωνική που επικρατεί και δείχνει ότι υπάρχει ένα μικρό… ξύπνημα. Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να πέσει η κυβέρνηση αλλά και για να βάλει μυαλό η αντιπολίτευση και η Νέα Δημοκρατία να διαμορφώσει νέα Εθνική γραμμή νίκης. Τουλάχιστον το χθεσινό γεγονός έδειξε ότι υπάρχει σφυγμός στους πολίτες που μπορούν να στέλνουν μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να το κάνουν όταν πηγαίνουν στην κάλπη και μόνο τότε.


Όσο για το «Μακεδονικό» ο κόσμος τρόμαξε το Μαξίμου που ήλπιζε σε 40 – 50 χιλιάδες και είδε δεκαπλάσιο πλήθος. Τρόμαξε και όσους πιστεύουν ότι θα περάσει έτσι, λες και είναι ένα ακόμη… μνημόνιο, η λύση για τα Σκόπια. Γελιούνται αν νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν ξανά τους πολίτες. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Τσίπρα, ας το δει και ο Μητσοτάκης με το επιτελείο του για να μην κάνει κανένα τραγικό λάθος.


Διότι αν το κάνουν τότε είναι σίγουρο ότι θα στρέψουν όλο και περισσότερους στην ακροδεξιά και θα κάνουν πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή.


Την Πατρίδα σε κατσαπλιάδες και εθνοπαράφρονες δεν την παραδίδουμε. Όχι άλλα λάθη... 

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9:40 μ.μ.

    Σαμαράς για συλλαλητήρια: Προς το παρόν όλα καλά

    Aπόλυτη κάλυψη από τον πρώην πρωθυπουργό στις συγκεντρώσεις

    Το χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την ώρα που προσερχόταν στην εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους που ήταν παρόντες για το μήνυμα του χθεσινού συλλαλητηρίου και απάντησε χαμογελαστός με νόημα

    «Όλα καλά, προς το παρόν όλα καλά»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9:55 μ.μ.

    Ο Καραμανλής διαψεύδει την «διαρροή» -«Το μόνο που έχω πει είναι ότι δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος»
    Διέψευσαν κατηγορηματικά στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο τον εμφάνιζε να κάνει «παρέμβαση» για το Σκοπιανό.


    Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδας, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν». Για να καταλήξει πως «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία», υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

    Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του». Οπως διευκρίνιζαν, το μόνο που ισχύει και που έχει πει σε συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής είναι η φράση που δημοσιεύτηκε σεη Realnews προηγούμενη Κυριακή ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11:00 μ.μ.

    Ο παρασκηνιακός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά για το συλλαλητήριο

    Καθοριστικής σημασίας η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.
    Την Τετάρτη το πρωί, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Σαμαράς είχε καλέσει στο γραφείο του, στη Δημοκρίτου, τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου. Δύο ώρες κουβέντιαζαν και μόλις η ουρά των βουλευτών και των πολιτών που προσέρχονταν αυθορμήτως για να ευχηθούν «Χρόνια πολλά» στον πρώην πρωθυπουργό έφτασε από τον  δεύτερο όροφο στο πεζοδρόμιο, αποφάσισαν να κατέβουν και να κάνουν δηλώσεις. Ούτως ή άλλως η βίζιτα για τέτοια  μέρα ήταν αρμένικη.

    Στις δηλώσεις τους οι ευσταλείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναφέρθηκαν κολακευτικώς στις «σταθερές και διαχρονικές θέσεις» του Αντώνη Σαμαρά για το  Σκοπιανό, όταν όμως ρωτήθηκαν για την έμπρακτη στήριξή του στο επικείμενο συλλαλητήριο, απέφυγαν την απάντηση -παρότι οι σχετικές ερωτήσεις έπεφταν βροχή-, αρκούμενοι στο να εκφράζουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους. 

     


     

    Ήταν παραπάνω από αυτονόητο ότι κάτι είχε… παιχτεί πίσω από τη δίφυλλη πόρτα της αίθουσας συσκέψεων στο γραφείο του Σαμαρά. Παραπάνω σημασία δεν δόθηκε από τους περισσότερους εκείνη την ημέρα λόγω της βαριάς επικαιρότητας που στιγματίστηκε από τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Τα δε επόμενα 24ωρα το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε στη μυστική ατζέντα Τσίπρα με τις αιφνίδιες συναντήσεις του με Ιερώνυμο, Κοτζιά και στα τηλέφωνα με τους Σκοπιανούς.

    Κι ενώ σε όλα τα κομματικά επιτελεία πίστευαν ότι η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη δεν θα μάζευε περισσότερους από 20-30.000, αγνόησαν τις υπόγειες διαδρομές που ελάμβαναν χώρα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Ως λέγεται, η κινητοποίηση του Σαμαρά και άλλων  Πελοποννήσιων (πολιτικών και παπάδων) ήταν καταλυτική. Και το συλλαλητήριο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν βοηθούσαν ο καιρός και μερικοί Μακεδόνες μητροπολίτες που κάθονταν μέχρι την τελευταία στιγμή με τα χέρια σταυρωμένα.

    Ελάχιστοι θυμούνται (σ.σ. αν θυμούνται) ότι το 1992 πάλι ο Σαμαράς με τους παπάδες είχαν πρωτοστατήσει στη Θεσσαλονίκη και πάλι… αφανώς.

    Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα της κεφαλαιοποίησης του χθεσινού γεγονότος. Εκεί οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και οι συζητήσεις για τα αμοράλ σχέδια Τσίπρα είναι πολλές. Ενδεχομένως τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός την προσεχή Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Σαμαράς δεν πρόκειται να βγει μπροστά τώρα…     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11:06 μ.μ.

    Ο Κυριάκος ετοιμάζεται για εκλογές και ετοιμάζει ψηφοδέλτια ιδού λοιπόν η Α’ Πειραιώς.    

    Στην Α’ Πειραιώς θα είναι και πάλι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος και ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηματία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (από το στενό περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταμιού Τάσου Αβραντίνη, της δικηγόρου Ζωής Ρούσου και της Μαρίας Καλαγιά. Συζητείται ακόμη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη. Δυναμική ωστόσο παρουσία σε όλα τα επίπεδα καταγράφουν τα δύο νεαρά -προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκησηστελέχη Γιάννης Μελάς και Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Νόνης Δούνια. Από το Μητρώο Στελεχών φαίνεται ότι θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Λεούσης, πρόεδρος της Β’ Υγειονομ. Περιφέρειας.    

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11:14 μ.μ.

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΟΥΤΕ ΛΕΕΙ ΚΛ@@ΝΙΕΣ ΤΟ ΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ. ΧΑΠΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11:31 μ.μ.

    Να ενημερωσουμε την κ.Σαλπεα οτι καταπληκτικοι ειναι κυριως ολοι οι μεσογειακοι τυποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12:03 π.μ.

    Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10:53 π.μ.

    Κ. Χρυσόγονος: «Υπήρχε κυβερνητική εντολή προς την αστυνομία να εμφανιστεί μικρότερο το συλλαλητήριο»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10:54 π.μ.

    Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Οργή στο twitter εναντίον κυβέρνησης και ΕΡΤ

    [Εννοείται ότι τα πληρωμάνα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να απαξιώσουν το συλλαλητήριο μέσω των 10 μεταμφιεσμένων γραφικών]

    Δριμύτατες επικρίσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την υποχωρητικότητα ως προς την ονομασία - «Κράξιμο» στην ΕΡΤ που απέφυγε να μεταδώσει εικόνες από τη συγκέντρωση - Τρολάρισμα για τις «μεταμφιέσεις» σε αρχαίους πολεμιστές

    Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια για την ενδοτική στάση της κυβέρνησης αλλά για και την «εξαφάνιση» της εντυπωσιακής μαζικότητας του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Αυτά είναι τα δύο κύρια σημεία που εξάγονται από την περιήγηση στα social media και ιδιαίτερα στο hashtag #Συλλαλητήριο στο twitter. Μεγάλος αριθμός χρηστών εκδήλωσε την αγανάκτησή του για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, καυτηριάζοντας τόσο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των εταίρων τους στην κυβέρνηση, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν αυξημένες ευαισθησίες για ένα εθνικό θέμα, όπως το Σκοπιανό.

    Για μεγάλο μέρος των σχολιαστών, η παρασιώπηση και η υποβάθμιση του γεγονότος από την κρατική τηλεόραση (αλλά και αρκετά ιδιωτικά ΜΜΕ), συνιστούσε εξόφθαλμη παραβίαση του δημοσιογραφικού καθήκοντος. Και μάλιστα από τη δημόσια ΕΡΤ, η οποία χρηματοδοτείται υποχρεωτικά από τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους, αν μη τι άλλο, οφείλει να ενημερώνει και όχι να τους κρατά σε ένα, ύποπτης σκοπιμότητας, σκοτάδι.

    Όπως ήταν φυσικό, τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω από τη σημασία του συλλαλητηρίου και την ερμηνεία του μηνύματος που έστειλε προς την κυβέρνηση η τεράστια προσέλευση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια από τα μηνύματα που ειρωνεύονταν τη συγκέντρωση είναι τρολ, σε εντεταλμένη υπηρεσία απαξίωσης του γεγονότος. Το ίδιο ισχύει, βέβαια και για τους ένθερμους θιασώτες της αντίθετης άποψης. Όπως και να 'χει όμως, μια επιπλέον παράμετρος του συλλαλητηρίου όπως αποτυπώνεται στα social media, είναι η γραφικότητα. Με εικόνες και σχόλια, ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν τον κίνδυνο διολίσθησης των κινητοποιήσεων σε μια κωμική παρέλαση μεταμφιεσμένων σε αρχαίους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10:56 π.μ.

    Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Διαψεύδουν οι διοργανωτές πως θα γίνει στον Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10:57 π.μ.

    Γερμανικός Τύπος: Ο πάλαι ποτέ επαναστάτης Τσίπρας υλοποιεί τα μνημόνια με την μεγαλύτερη συνέπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4:15 μ.μ.

    Εντάξει ρε παιδιά, έκανε ένα λαθάκι η γραμματέας της ΚΕΔΑ και ζημιώθηκε η υπηρεσία με 10.000 ευρώ, τώρα τι να κάνουμε? αφού όλοι το γνωρίζουμε ότι αυτά τα λαθάκια είναι σύνηθες φαινόμενο της λειτουργίας λόγω φόρτου εργασίας (δεν επικροτώ κακιούλες του τύπου, λόγω νωχέλειας) των Δημοσίων Υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10:04 μ.μ.

    Κυριε οικονομου,τον δημοτικο συμβουλο που γροθοκοπησε αθωους πολιτες για το ρεμα της σκοτεινης των εμαθε η μιση αιγινα,γιατι δεν μας λετε ποιου δημοτικου συμβουλου ο γιος σας απειλησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4:28 μ.μ.

    ρε παιδιά πολυ συχνα παρουσιάζεται στα δημοτικά συμβούλια ο μαναβης μαλλον δεν έχει να κάνει ούτε με τον κατσαφαδο ούτε με τον τζιτζη αλλά με την αλλαγή του νόμου που δίνει 50ρικο στις παρουσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4:49 μ.μ.

    Κατρούγκαλος: Ακραίοι και εθνικιστές όσοι διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9:38 μ.μ.

    Εξυπνος ο οικονομου.Κρατησε αποστασεις (χωροταξικα) στο Δημοτικο Συμβουλιο απο τους καταπληκτικους μεσογειακους τυπους.σου λεει ας ειμαι μακρια μη φαω και εγω κανενα μπουνιδι.και μια παρατηρηση.Ακομη να καταδικασει την πραξη τοσο ο Δημαρχος οσο και η μοναδικη γυναικα του ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή