Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τα επόμενα χτυπήματα

Τα επόμενα "χτυπήματα" στους πολλούς εσωκομματικούς αντιπάλους ετοιμάζει ο Α.Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά θα γίνει πρωθυπουργός χωρίς κόμμα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1:15 μ.μ.

    Σχετικά με το στόχο Βαρουφάκη, ο Γιάνης ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των τελευταίων μηνών. Είτε με τις εκρηκτικές εμφανίσεις τους στην Downing Street, είτε με τις σχεδόν αλλοπρόσαλλες οικονομικές θεωρίες κατάφερνε πάντοτε να συγκεντρώνει πάνω του όλη την προσοχή.

    Τις τελευταίες ώρες, βλέπουμε τον πρώην υπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο του μιντιακού και πολιτικού ενδιαφέροντος καθώς, όπως φαίνεται, σχεδίαζε να οδηγήσει την χώρα εκτός ευρώ αλλά και να εγκαθιδρύσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, χακάροντας τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και υποκλέπτοντας τα ΑΦΜ των πολιτών.

    Δεν αξίζει εμείς να ερευνήσουμε κατά πόσο η ιστορία αυτή είναι ουσία βάσιμη. Το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε αλλά και η εντονότατη αντιδραση της κας Σαβαϊδου να διατάξει κατεπείγουσα ΕΔΕ την καθιστούν κάτι παραπάνω από αληθινή. Αντιθέτως, νομίζω πως το ενδιαφέρον μας πρέπει να επικεντρωθεί στον τρόπο, τον χρόνο, τον σκοπό και φυσικά το αποτέλεσμα της αποκάλυψης.

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης γίνεται σιγά-σιγά ο “χρήσιμος ηλίθιος” της ιστορίας καθώς τα πράγματα στενεύουν για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός μετρά μόνο αποτυχίες:

    1) με τη διαπραγμάτευση χρέωσε την χώρα γύρω στα 50 δις,

    2) δανείστηκε περίπου άλλα 25 δις όχι για το κράτος αλλά αποκλειστικά για τις τράπεζες ( που μέχρι πριν το δημοψήφισμα ήταν επαρκώς καφαλαιοποιημένες),

    3) εισήγαγε το σκληρότερο εώς σήμερα μνημόνιο, χωρίς καμία ελάφρυνση από την προηγούμενη κατάσταση για τους πολίτες, όπως είχε υποσχεθει,

    4) ενώ τέλος χάνει ένα μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Χθές στον Πανελλήνιο ο Π. Λαφαζάνης έκανε επίδειξη δύναμης, ενώ προσωπικότητες όπως η Ζ. Κωνσταντοπούλου ροκανίζουν την καρέκλα του. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το απόλυτο αδιέξοδο για τον έναν Πρωθυπουργό που κυβερνά με τις ψήφους της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

    Καθώς, ωστόσο, ο Τσίπρας φέρεται να συγκεντρώνει την συντριπτική αποδοχή των πολιτών αλλά και δεδομένης της ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης, αυτό που είθισται να αποκαλούμε απλουστευτικά ως ” το σύστημα” γνωρίζει ότι ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός που μπορεί να συνεχίσει. Ένας Τσίπρας συνθηκολογημένος, που υποχώρησε από κάθε ιδεοληπτική και μη ρεαλιστική του υπόσχεση και δεσμέυτηκε σε όλους τους τόνους να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Έθνους αλλά και του κατεστημένου που ζει και δημιουργεί κάτω από τις υπάρχουσε συνθήκες. Το σύστημα, λοιπόν, ανέλαβε να στηρίξει τον σκιώδη Πρωθυπουργό θυσιάζοντας τον “χρήσιμο ηλίθιο” Γιάνη Βαρουφάκη.

    Ο πρώην Υπουργός είναι ίσως η ιδανική λύση: υπεύθυνος της Εθνικής Οικονομίας τους καταστροφικούς 5 μήνες, ματαιόδοξος και νάρκισσος που επιζητεί διακαώς τη δημοσιότητα μπορεί να ξεπλύνει τις αμαρτίες όλων των “μετανοημένων μνημονιακών”, να εκτονώσει το κλίμα, να χαρίσει στον συνθηκολογημένο Τσίπρα λίγους ακόμη μήνες στην Εξουσία και, κυρίως, να αναστείλει τις επικείμενες εκλογές. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι οι εκλογές αυτές δεν εξυπηρετούν κανέναν: ο Τσίπρας θα έβγαινε αυτοδύναμος αποκτώντας αποκλειστική ευθύνη για τα εξαθλιωτικά μέτρα που φέρνει, η αντιπολίτευση θα συρρικνωνόταν ακόμη περισσότερο, η Αριστερή Πλατφόρμα θα βρισκόταν σε ελεύθερη και επικίνδυνη τροχιά και οι Ευρωπαίοι θα εκνεύριζαν τους ψηφοφόρους τους με τους “ατίθασους Έλληνες”. Μην ξεχνάμε, τέλος, ότι θα διακινδυνευόταν και η παραμονή μας στο Ευρώ, θέτοντας ξανά σε κίνδυνο τα ευρύτερα επιχειρηματικά – επενδυτικά συμφέροντα του συστήματος που δημιουργεί αλλά και των πολιτών.

    Ιφιγένεια ή χρήσιμος ηλίθιος, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει σκοπό να εξυπηρετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή