Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ο ύποπτος ρόλος Βαρουφάκη





Mέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ο δόλιος ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την προετοιμασία του Grexit.

Η αποκαλύψεις γίνονται με ρυθμό πολυβόλου από τους ίδιους του συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον τον θεωρούν απόβλητο και κόκκινο πανί,  αλλά και τον ίδιο.

 Σε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό Newstatesman περιέγραψε τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να τυπωθούν δραχμές, σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να φύγει από το ευρώ ,κάτι που σε ανάρτηση της 8ης Ιουλίου είχε αναφερθεί.

Για πρώτη φορά ο Γ.  Βαρουφάκης παραδέχεται ότι ο ίδιος είχε ένα plan Β που αφορούσε στην έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Υπάρχουν  πολλά  που πρέπει να μας εξηγήσει ο Γιάνης : το ρόλο του ως συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι το Καστελλόριζο και το πρώτο μνημόνιο, το ρόλο της εταιρείας οικονομικών συμβούλων Lazarr για όλο το διάστημα που ήταν ΥΠΟΙΚ και ποια η σχέση της με τον G. Sorros που έκανε σπέκουλα κατά της ελληνικής οικονομίας.

Είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον διασυρμό της χώρας και τα επώδυνα μέτρα του 3ου Μνημονίου, ευθύνη όμως και του Α. Τσίπρα

Να κληθεί στην Εξεταστική για τα Μνημόνια ο Βαρουφάκης

Να κληθεί ενώπιον εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τον τρόπο, που άσκησε τα υπουργικά καθήκοντά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Αναδημοσίευση απο την aegina press.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10:54 μ.μ.

    Αναρωτιέμαι που εχουν κρυφτεί όσοι πανηγύριζαν μετα το. ."περήφανο ΟΧΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή