Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ψευδοϊστορική Εθνική Επέτειος η 25η Μαρτίου


Αυτά τα «αριστερά επαναστατικά» δήλωσε  ο βουλευτής του Σύριζα Τρ. Μηταφίδης και πρόσθεσε, πως δεν υπάρχει καμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα.


Το  ανθελληνικό του παραλήρημα συνεχίστηκε ως εξής :


«Πάντοτε αυτή η ψευδοϊστορική, καθιερωμένη από το Βασιλιά Όθωνα Εθνική Επέτειος, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ιστορία ήταν μέρα αγώνα, από τότε που καθιερώθηκε,  μέρα συγκρουσεων, μέρα όπου αναδεικνυόταν το εξεγερτικό πνεύμα».


Αυτή την απίστευτη  δήλωση έκανε στις 25 Μαρτίου 2014 ο Βουλευτής  Α’  Θεσσαλονίκης  Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.


«Φτάνουν πια τα λόγια, τα τριμμένα, τα μάταια λόγια, όποιου Έπους! Θα φώναζε από τον τάφο του ο Σικελιανός, μπουχτισμένος από τις βαλσαμωμένες εθνικές επετείους, τους βαρύγδουπους πανηγυρικούς και τις ανιαρές μεγαλοστομίες των ¨επισήμων¨, που διαγκωνίζονται σε υπερπατριωτικές κορώνες στα κανάλια»


Την ίδια χρονιά ο Τ. Μηταφίδης έβγαλε και αντίστοιχη γραπτή δήλωση όπου με περισσή αναίδεια έλεγε :



«Ο πιο διαδεδομένος – θεσμοθετημένος εθνικός μύθος για το ’21 είναι η δήθεν κήρυξή της από τον Παλαιών Πατρών  Γερμανό στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, αν και ο ίδιος γράφει στα ¨Απομνημονεύματά¨ του πως βρισκόταν στα Νεζερά της Αχαΐας. Εξάλλου πώς να ευλογούσε μια εξέγερση, που είχε ανάψει ο ¨απατεών και εξωλέστατος¨ Παπαφλέσσας και απέκρουαν οι ¨πεφοβισμένοι¨ πρόκριτοι ;» 


O Μηταφίδης αμφισβητεί την Ελληνική Επανάσταση, ο Γαβρούγλου (υπουργός Παιδείας) λέει ότι θα ξαναγράψει τα βιβλία της Ιστορίας αφαιρώντας οτιδήποτε έχει σχέση με τους τούρκους, ο Κατρούγκαλος δίνει άδεια να μιλήσουν εκπρόσωποι του Ερντογάν στην Θράκη, λες και κατοικούν εκεί τούρκοι, ο Τσίπρας είχε πει ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης ότι το Αιγαίο «ανήκει» στα ψάρια του…

Καλύτεροι σύμμαχοι των τούρκων δεν υπάρχουν… θα τρίζουν ιερά κόκκαλα των εθνικών μας ηρώων…

Από την Επανάσταση στην παρακμή…

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1:03 π.μ.

    Απόλυτη εφαρμογή του" ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1:33 π.μ.

    Είναι λογικό να λέει όλα αυτά άμα είδε τη χθεσινή παρέλαση που με τα αυνάρτητα του Μούρτζη και την όλη οργάνωση που έφτανε στα όρια του φιάσκου. Δίκιο έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1:41 π.μ.

    Υποτέλεια στον Πακιστανο, Αφγανό και κάθε λογίς λαθραίο; Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Θέλεις ανθελληνισμό, αφελληνισμό, άρνηση κάθε αναφοράς στους αγώνες και στις θυσίες των Ελλήνων και όσων ασπάσθηκαν τα Ελληνικά ιδεώδη; Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Θέλεις μηδενιστικές πρακτικές και αξίες; Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2:40 π.μ.

    Με τόσα τούρκικα σιριαλ ο άνθρωπος μπολιαστικε με τουρκίλα αφού και εγώ βλέπω το δημαρχείο σα σαράι και το Μούρτζη μέγα βεζύρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12:17 μ.μ.

    Βρωμοανθέλληνα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ! Έχεις βάλει σημαία στο σπίτι σου ρε;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12:39 μ.μ.

    Η 28η Οκτώβριου και η 25η Μάρτιου είναι οι δυο Εθνικές επέτειοι και γιορτάζονται εκτός άλλων κυρίως με παρελάσεις! Έστω κι αν τα παιδιά εξαιτίας των γυμναστών και των δασκάλων αντί να κάνουν παρέλαση σέρνονται και στην καλύτερη περπατάνε και μετά το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάνε για καφέ στην παραλία. Όμως αυτό που με προβληματίζει ακόμα είναι ότι τα δικά μου τα παιδιά από το σχολείο δεν έμαθαν την ιστορία και την αξία των δύο επετείων κι αν εγώ και η μάνα τους δεν ασχολιόμασταν θα είχαν μεσάνυχτα. Κάτι πρέπει να αλλάξει στα σοβαρά. Και πρώτα από του τα γίδια που κάνουν τους δημοτικούς άρχοντες που άμα τους ρωτήσουμε τι είναι η 25η Μαρτίου ,οι Αλβανοί (που είναι και ελληνικής κατάγωγής και από τα χρόνια της Επανάστασης ήταν γνωστό αυτό και για να τους ξεχωρίζουν από τους τουρκαλβανούς τους έλεγαν αρβανίτες) ξέρουν περισσότερα. Για ότι μας συμβαίνει εμείς φταίμε. Εμείς βγάζουμε τους αρχηγούς μας, που είναι αποτύπωση της ψυχής και του βρώμικου και ωχαδερφίστικου μυαλού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12:47 μ.μ.

    ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΙ ΠΑΛΜΟΣ. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΜΕ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΟΥΤΕ 100 ΕΥΡΩ ΔΕ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4:03 μ.μ.

    Ο τόπος δε προκειται να πάει ποτέ μπροστά όχι μόνο γιατί υπάρχουν κατακάθια σα το Μηταφίδη , αλλά γιατί ξεκίνησε το κράτος στραβά π΄ρωτα φάγαμε το Καποδίστρια και μετά όλοι οι αγωνιστές της Επαναστασης πέθαναν κακήν κακώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10:54 μ.μ.

    Πόσο πολύ μοιάζει η πατρίδα με εκείνη της προεπαναστατικής περιόδου. Θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε μια χώρα παραδομένη στους ξένους, υπόδουλη και ένα κανονικό προτεκτοράτο που έφτασε εκεί που έφτασε εξαιτίας των δικών της λαθών. Ας το παραδεχθούμε ότι είμαστε οι υπαίτιοι της κρίσης κι ας πάμε παρακάτω.
    Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα παλιγγενεσία. Μια νέα Επανάσταση, όχι με καριοφίλια και γιαταγάνια. Αλλά μια αναπτυξιακή επανάσταση και μια ριζική ανατροπή στη νοοτροπία ώστε να αλλάξει και η κοινωνία. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζονται νέοι Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες, Μπουμπουλίνες.
    Όταν κοιτάζεις το πολιτικό σύστημα μόνο θλίψη σε πιάνει. Είναι ο Τσίπρας Κολοκοτρώνης ή ο Κυριάκος Καραϊσκάκης; Έγινε η Ντόρα ποτέ Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα; Είναι ο Τσακαλώτος ο Μάρκος Μπότσαρης και μήπως ο Βαρουφάκης μοιάζει του Οδυσσέα Ανδρούτσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11:00 μ.μ.

    Δεν υπέρχουν πατριώτες πολιτικοί, με όραμα για την Πατρίδα. Δεν υπάρχουν πολιτικοί που να διεκδικήσουν ισχυροποίηση και επέκταση των συνόρων της Ελλάδας. Δεν υπάρχουν έντιμοιπολιτικοί. Δεν υπάρχουν ήρωες σήμερα ή αν υπάρχουν κρύβονται γιατί ντρέπονται την ασχήμια της χώρας τους. Όταν αγωνιστής, πατριώτης, αντιστασιακός περνιέται μόνο ο… κάθε Συριζαίος επειδή πέρασε έξω από την πόρτα του Πολυτεχνείου τότε η χώρα πάει στράφι. Κι όταν ο μπουρλοτιέρης Κανάρης έχει αντικατασταθεί από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» που καίνε το βιβλιοπωλείο του Άδωνη ή στέλνουν στρακαστρούκες στον Σόιμπλε, τότε ένα είναι σίγουρο. Έχουμε πάρει τη ζωή μας λάθος και η Ελλάδα δεν έχει σωτηρία, τουλάχιστον όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11:05 μ.μ.

    Θα θυμήσω κάτι που είπε στην Πνύκα ο Γέρος του Μωριά. Έτσι ίσως καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει η δική μας επανάσταση.
    Να, τι είπε ο Κολοκοτρώνης:
    Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή