Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Η διαγραφή Οικονόμου και το παρασκήνιο...


Η διαβόητη και πολυθρύλιτη διαγραφή του Νίκου Οικονόμου από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας υπόγειας διαδικασίας, η οποία κρατά πολύ καιρό πριν τις δημοτικές του 2014.

Η περίφημη ομάδα της Ψαραγοράς προσπαθεί με παντείους τρόπους να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα της επιτρέψουν την κατάκτηση της δημαρχίας στις επόμενες εκλογές του 2019.

Έχει «στήσει» έναν ισχυρό μηχανισμό εντός και εκτός του δήμου, αλλά και παράλληλα έχει απλώσει την επιρροή της και προσπαθεί να ελέγχει απόλυτα την ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αίγινας, τις επαγγελματικές ενώσεις , αλλά και συλλόγους. Ταυτόγχρονα έχει αναγκάσει ισχυρούς δημοτικούς συμβούλους να την ακολουθήσουν.  Έτσι εξηγείται η δημιουργία της «ομάδας των 13» εντός του συνδυασμού του Δημήτρη Μούρτζη.

Πρακτικά, η ομάδα της Ψαραγοράς, που είχε επιχειρήσει την πρώτη της «δημοτική» εμφάνιση , με διαφορετικό σχήμα, πριν το ΄14, διαμόρφωσε τελικά το «Αίγινα για Όλους» και τώρα έχει επιτύχει να διεμβολίσει το «Αίγινα εν Δράσει», όπου ο μόνος που «κρατά τη σημαία» είναι ο Ν. Οικονόμου. Επιπλέον κατέχει τις τελευταίες θέσεις που δεν ελέγχει η Ψαραγορά, δηλαδή  προεδρείο Δ.Σ. και ΚΕΔΑ.

Η διαγραφή Οικονόμου δεν «λύνει» τα θέματα, όπως νόμιζαν κάποιοι, αντίθετα η κατάσταση εντός της παράταξης που ασκεί την διοίκηση θα περιπλακεί, καθώς εκείνος θα κινηθεί εναντίον όλων...

Το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι για ποιό λόγο ο δήμαρχος ακολουθεί πιστά τις επιταγές της «ομάδας Ψ», μήπως υπάρχουν εξαρτήσεις και δεσμεύσεις που δεν γνωρίζουν οι πολλοί ;

Δεύτερον, γιατί όλο αυτό το άγος της Ψαραγοράς για την εξουσία;. Μήπως ετοιμάζονται για ρεσάλτο και μεγάλα κόλπα , εντός και εκτός δήμου και γι’ αυτό θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και να μην υπάρχουν αντίθετες φωνές σε δήμο, συλλόγους, φορείς και τοπικά ΜΜΕ ;

Στην πολιτική οι κινήσεις για την κατάκτηση της εξουσίας είναι λογικές και θεμιτές. Όμως όταν οι κινήσεις μετατρέπονται σε μηχανοραφίες και μεθοδεύσεις κρυφού χαρακτήρα, ασφυκτικού ελέγχου των πάντων με κάθε τρόπο, υπό τη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», κάθε άλλο παρά δεοντολογικός και δημοκρατικός είναι.

Φυσικά το ενδιαφέρον δεν είναι η πρόοδος και η εξέλιξη της Αίγινας και των Αιγινητών, αλλά η εξουσία για την εξουσία.


15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4:13 μ.μ.

    O Μύθος έχει δίκιο γιατί αυτό το παιδί όπου πάει τα κάνει μαντάρα. Ανακατώστρας. Τους κάνει όλους να τσακώνονται μεταξύ τους. Έχει διαλυτικές τάσεις. Μήπως υπάρχει κάτι ποιο επίσημο; Κάποιο πρακτικό ας πούμε που το έχουν υπογράψει όλοι; Διαφορετικά θα πέσει ακόμα περισσότερο γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4:20 μ.μ.

    Για άλλη μια φορά κάνετε λάθος ερωτήσεις. Η ερώτηση έπρεπε να είναι γιατί ο Μούρτζης διέγραψε μόνο τον Οικονόμου. Πρόβατα Ε! πρόβατα που ψηφίζετε μια ζωή τα λαμόγια και τους άχρηστους να σας κυβερνάνε και μετά έχετε και απαιτήσεις. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν την ψήφο σας για να πηγαίνουν μετά στους υπουργούς και τους βουλευτές και να τις ξεπουλάνε για πάρτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4:21 μ.μ.

    Οπως φαινεται χαλαγε πολλων την σουπα και βιαστηκαν να τον διαγραψουν δεν φοβουνται ομως μηπως τους βγαλει τα απλυτα τους στη φορα?Η μηπως αυτο ειναι αλλος ενας ελιγμος του Μητσου?Και ολο αυτο το (θυμααιο κλημα στο φιστικι και οι ευχαριστιες σου Μητσο τι ηταν αλλη μια φαρσοκωμωδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ με το σχόλιο σου. Η ομάδα αυτή που οδηγείται από τον Φαρμακοποιό με εκτελεστή τον πονηρό Ψαρέμπορο δεν πρόκειται να ξαναβρεί τις ψήφους που πήρε με τον Μύθο. Εχει δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες με τα κατορθώματα τους. Τώρα προστέθηκε και η άδικη διαγραφή και έδεσε το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9:31 μ.μ.

    Απο την συνέντευξη του Μούρτζη κατάλαβα ότι ο Νίκος Οικονόμου εξελέγει Πρόεδρος με τις ψήφους της Αντιπολίτευσης και αυτό πείραξε την πλειοψηφία και ειδικότερα την ομάδα της Ψαραγοράς η οποία ζήτησε και την διαγραφή του. Πριν λίγους μήνες που έγιναν οι εκλογές για τη θέση Προέδρου δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, τώρα υπάρχει ο κ. Ζορμπάς. Η διαδικασία όλη είναι απαράδεκτη και θα τους βαρύνει στην μετέπειτα πολιτική τους πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9:33 μ.μ.

    Αληθευει οτι στο συμβαν που εμπλεκεται δημοτικος συμβουλος (με φιλοδοξιες)για επιθεση σε γυναικα ηταν παρων και ο κ. Δημαρχος;εαν φοραει παντελονια οπως λεει συχνα ας το διαψευσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9:56 μ.μ.

    Ποιος φοράει παντελόνια; Το θέμα είναι τι κρύβουν τα παντελόνια διότι ως γνωστόν είναι και στη γυναικεία μόδα εδώ και κάμποσα χρόνια. Τώρα μάλιστα και με την αλλαγή φύλλου θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Άμα φόραγε φουστανέλα το συζητάγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10:00 μ.μ.

    To άνανδρο χαστούκι στη γυναίκα το κάλυψε οχι μονο ο δημαρχος αλλα και ο αντιπερειφερειαρχης,οι οποιοι απο οτι πληροφορηθηκαμε, κουκουλωσαν το θεμα μη παρει διαστασεις .Βεβαια υπαρχουν και τα βιβλια συμβαντων του Α.Τ. αιγινας μια επισκεψη θα μας πεισει.... Επίσης να πω ότι ο χαστουκίζων παλιά είχε δείρει ανταγωνιστή του επιχειρηματία. Μπράβο σε όσους τον ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10:08 μ.μ.

    ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΨΑΡΑΓΟΡΑΣ. ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10:12 μ.μ.

    Ο ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΨΑΡΑΓΟΡΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1:43 μ.μ.

    ΔΉΜΑΡΧΕ ΚΑΤΆΝΤΙΑ, η συνέντευξη δεν μας έπεισε...
    Πολύ κλάμα και επί της ουσίας κολοκυθόπιτα.
    Το ότι ποτέ δεν έχεις προδώσει φίλο ή (φίλο) σε εισαγωγικά, να το λες συνέχεια μπάς και το πιστέψεις γιατί πολλοί σε μάθαμε πια και δεν σε πιστεύουμε. Όσο για τα ανώνυμα σχόλια που σε ενοχλούν, μάλλον έχουν βάση και ακούγονται αλήθειες που δεν θέλεις να τις γνωρίζουν οι ψηφοφόροι.
    -(Δήμαρχε) σε εισαγωγικά... σειρά μου τώρα, ΑΝΏΝΥΜΑ σου λέω, ξέφυγε από τα δεσμά και τις κατευθύνσεις του "ΣΚΙΏΔΗ ΔΉΜΑΡΧΟΥ"... ξέρεις και ξέρουμε πολύ καλά ποιός είναι, μπας και γλιτώσει η Αίγινα από συμμορίες και αγύρτες. Τότε ίσως σε πιστέψουμε και ίσως καταφέρεις να διοικήσεις σαν κεφαλή, ανεξάρτητα, αξιοκρατικά και για το καλό του Νησιού.
    Ο ΑΝΏΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ "ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ".!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10:50 μ.μ.

    To θέμα είναι πολύ απλό, πόσοι σύμβουλοι του Μητσου θα παρευρεθούν αυριο στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δ/Σ και αν θα παρευρεθεί (για να τον στηρίξει ) η αντιπολίτευση σε τυχόν (που δεν είναι απίθανο) διαρροές του. Αν δεν υπάρξει απαρτία ο Οικονόμου κερδίζει χρόνο για εξώδικο και ασφαλιστιά μέτρα. Εκτος αν υπάρχουν υπόγεια ρεύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6:42 π.μ.

    Η αντιπολίτευση δεν εχει καμμία δουλεια στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο γιατι η διαγραφή του νικοικ και η ανάδειξη νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου είναι καθαρά θέμα της παράταξης του Μουρτζη.. ας βγάλουν αυτοί τα κάστανα απο τη φωτιά. Αν ομως εμφανιστεί η αντιπολίτευση τότε θα αποδειχθεί ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10:32 π.μ.

    τελικα ο δημος ειναι για γελια και για κλαματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5:58 μ.μ.

    Ο εκλεκτός λέγεται Ζορμπάς, ο οποίος στις αρχαιρεσίες δεν ήθελε ούτε προεδρείο ούτε ΚΕΔΑ. Ξαφνικά εχτές έθεσε υποψηφιότητα και πήρε 7 ψήφους έναντι 4 που πήρε ο Θεριανός , δεν είχαν πάει οι : Γεννιτσάρης Δ, Λορέντζος θ., απο τους υπογράφοντες και οι Βατικιώτης Δ, και Πάλλης Λ.
    Υπήρξαν εντάσεις και διαπληκτισμοί μέχρι που έφυγε η κα Σαλπέα και ξαναγύρισε τόσα καλά εξελίχτηκαν τα πράγματα εχτές.
    Σήμερα ξαναέγινε συνάντηση πριν την ψηφοφορία λέτε να αλλάξει το αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή