Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

To Viral...



Δεν είναι εύκολο να πιστέψεις πως η φωτογραφία με την γυναίκα που κολύμπησε στα νερά του Φαλήρου και βγήκε καλυμμένη με πίσσα είναι αληθινή… 


Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο βάθος και αριστερά της φωτογραφίας-σοκ, περιγράφει αποκλειστικά στο protothema.gr, τι συνέβη προχθές το απόγευμα στην παραλία του Μπάτη. 


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου».


Η χαρακτηριστική φωτογραφία δείχνει μία γυναίκα, η οποία έχει μόλις βγει από τη θάλασσα, με το σώμα και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί με πίσσα, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό μετά  το ναυάγιο του δεξεμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η γυναίκα, που φαίνεται μέσης ηλικίας, εμφανίστηκε στην παραλία περίπου στις 17:30 το απόγευμα, προκειμένου να κάνει την απογευματινή βουτιά της, δεν περίμενε όμως να γίνει η πρωταγωνίστρια της φωτογραφίας-σοκ, για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και ανάλογη περιβαλλοντική ρύπανση στο Σαρωνικό δεν έχει ξαναγίνει. 


«Ήρθε χθες το μεσημέρι ξαφνικά για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, γδύθηκε, μπήκε μέσα και μετά βγήκε, όπως βλέπεις, εδώ η παραλία έχει μαυρίσει, όλη η περιοχή δηλαδή, παρόλο που της είπαμε αρκετές φορές να μην μπει μέσα, εκείνη μας απάντησε ότι θα κολυμπήσει, καθώς συνηθίζει να κάνει μπάνιο τακτικά στην παραλία», αναφέρει ο Γιάννης Λειβαδάς, ο άνθρωπος που επίσης απεικονίζεται στο βάθος της συγκεκριμένης φωτογραφίας.


Προφανώς  η κυρία αποτέλεσε το εύπιστο θύμα των δηλώσεων Κουρουπλή και Παπαχριστόπουλου , ότι έιναι άφοβο το κολύμπι…




Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από τον φωτογράφο Max Gyselinck. Τραβήχτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο. Ο Max Gyselinck είναι γεννημένος στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelancer» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde κ.α.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8:18 μ.μ.

    ο πολυς συριζα βλαπτειτην υγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8:42 π.μ.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΑ. ΑΧΑΧΑΧΑ. Η ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΑ ΜΙΛΗΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΛΠ) ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8:45 π.μ.

    ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΑΝ ΑΥΓΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΠΡΩΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ , ΤΩΡΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΨΑΡΑΓΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή