Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δραχμολάγνοι και πολιτικά καγκούρια



Κάθε χωριό έχει και τον τρελό του, έτσι κι όσοι θέλουν την έξοδο από το ευρώ μόνον ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ξεκάθαρα εννοώ όσους πιστεύουν στη δραχμή λόγω ιδεολογίας κι όχι τα λαμόγια με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό, ή τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές που θα βγάλουν τρελό χρήμα αν επιστρέψουμε στη δραχμή και που με τις φασίνες τους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες εξόδου.

Πολιτικοί όπως ο Λαφαζάνης, η Ζωάρα, ο Ξυδάκης και πολιτικά καγκούρια όπως ο Πολάκης κι ο Καρανίκας,  αλλά κι άλλοι μάλλον έχουν ανακαλύψει το δραχμόδεντρο, γιατί  λοιπόν να τους χαλάσουμε το όνειρο; Επιπλέον η δραχμή ως φυσική συνέπεια της «σκληρής και άδικης στάσης των ξένων έναντι της Ελλάδας» είναι το σενάριο εκείνο που μπορεί να επιτρέψει σε κάποιους την επιβολή ειδικών συνθηκών.


Φυσικά πίσω από το ολέθριο σενάριο επιστροφής στην δραχμή κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας που ονειρεύεται την «νέου τύπου» προλεταριακή επανάσταση, μέσω του του Grexit και την αναγόρευσή του σε Μαδούρο της Ευρώπης…μη ξεχνάμε και τα ταξίδια του Ανταυτού Ν. Παππά στην Βενεζουέλα…

Η Ελλάδα έχει μάθει να ζει σε μύθους, γιατί και ο μύθος της ευημερίας με τη δραχμή να μην περάσει στην ελληνική κοινωνία και να απειλεί; Και γιατί η επίσημα εκλεγμένη κυβέρνηση, που έχει κάνει τα πάντα, όπως λέει να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, ταυτόχρονα να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να απομονωθεί η Ελλάδα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου