Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η παρέα, οι βουβοί και οι σκεπτόμενοι...




Ο φετινός απολογισμός κατέδειξε την τριχοτόμηση της δημοτικής αρχής.

Παρά την προσπάθεια του δημάρχου να δείξει πως όλα πάνε καλά, και παρά την βοήθεια από μέρους της αντιπολίτευσης, τα προβλήματα δεν κρύβονται.

Η παρέα των 5-6 που διοικεί το νησί, με κολλεγιές, κολλητούς και τη βοήθεια υπουργών και κάνει ότι θέλει, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις εντός του Αίγινα εν Δράσει.

Υπάρχουν οι «βουβοί» που βλέπουν τα στραβά, μουρμουρίζουν, αλλά δεν αντιδρούν, υπάρχουν και οι «σκεπτόμενοι» που δεν ανέχονται όλες τις «δουλίτσες» και τις παρατυπίες της αυλής και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν το επόμενο βήμα…

Μετά τη Γιορτή του Φιστικιού και ως τις δημαιρεσίες έχουν να γίνουν πολλά…

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1:00 μ.μ.

    Ο λόγος της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης θύμισε τον αείμνηστο Μερκούρη Καρύδη. Ο ένας ευχαριστούσε τον άλλο, όσον αφορά τον Αντώνη Ντελλή έπαιξε το ρόλο του αριστερού εξαπτέρυγου του Μούρτζη. Συγχαρητήρια στον Φίλιππο Τζίτζη που ωριμάζει και βελτιώνεται και λέει τα πράγματα ώς έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1:35 μ.μ.

    Η παρέα καλά κάνει και κάνει ότι θέλει και τρώει όπως ξέρουμε όλοι, αφού βρίσκει και τα κάνει. Οι μουγγοί και οι σκεπτόμενοι αυτοί έχουν την ευθύνη που λόγο εξουσίας και θέσεων κάνουν το παγώνι. Ο κόσμος ψήφισε Μούρτζη για να μη βγεί ο Κουκούλης και αρχίσει η αυλή του τα προηγούμενα, αλλά εδώ έγινε συμπαιγνία και τρώνε όλοι μαζί. Καλά τα είπε ο Φίτζης αλλά ένας κούκος δε φέρνει άνοιξη. Άντε περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά λένε συνέχεια οι υποτιθέμενοι "σκεπτόμενοι" και πότε Δεν κάνουν τίποτα. Ποιος τους πιστεύει πλέον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3:59 μ.μ.

    Μια σέχτα από φασίνες, παραδουλεύτρες και κλεφτοκοτάδες έχουν στήσει μηχανισμό εξυπηρέτησης της τσέπης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11:07 μ.μ.

    Το σύστημα που τρώνε στελέχη του δήμου είναι απλό , δύο ημερήσιες αποδείξεις των 150 ευρώ , αφορολόγητες και μη ελέγξιμες από την εφορία και extra τρόποι, όπως «δωράκια» κάτω από το τραπέζι, ή χρηματισμός μέσω πίεσης σε επαγγελματίες αξιοποιώντας την ιδιότητά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10:59 π.μ.

    Για το ναυτικο τραγικο δυστύχημα δεν βγήκε το διδυμο Δήμαρχος-Προεδρος ΔΣ να πουν δυο λογια και να μας δείξουν ότι συμπονάνε τον Αιγινίτικο Λαό αλλά βγήκαν στο γυαλί για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών λες και ήταν δική τους επιτυχία. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια της παραπαίουσας Δημοτικής Αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11:03 π.μ.

    Το καλύτερο το είπε ο Χαρδούβελης σκόπιμα ή του ξέφυγε οτι ο δήμος κινδυνεύει με χρεωκοπία και μετά έρχεται διαχειριστικός έλεγχος. Αυτά να τα πεί σε όσους κλέβουν από την παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5:27 μ.μ.

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ «Ε.Τ.» ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
    «Στο ταχύπλοο ήταν άλλοι δύο και δεν ήταν ηλικιωμένοι»

    Δώδεκα μέρες μετά το ατύχημα της Αίγινας και με τις πληγές ακόμα ανοιχτές, ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος, ένας εκ των πέντε τραυματιών, μιλάει στον «Ε.Τ.» και περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση.

    Ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος βρισκόταν στη μοιραία λάντζα με τον 16χρονο αδελφό του Μιχάλη και το φίλο του Τάσο Σιδέρη όταν ξαφνικά έγινε η σύγκρουση. Τη συνέχεια δεν την φανταζόταν κανείς. «Ημασταν στο νερό είκοσι λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό έχοντας χάσει τη ζωή του», θυμάται και συνεχίζει λέγοντας πως «αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο, αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα – βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς».

    Ο Γιώργος, όπως εξήγησε στον «Ε.Τ.», στην κατάθεσή του δήλωσε ότι πάνω στο ταχύπλοο ήταν και άλλα δύο άτομα, που δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία περιπλέκουν τα πράγματα και οι αρμόδιοι εξετάζουν εκτενώς τη συγκεκριμένη μαρτυρία.

    «Ετσι όπως τον έψαχνα, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και επειδή ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει και θα γίνει όλο αυτό που γίνεται τώρα -να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω-, δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό. Εκεί εγώ ησύχασα, του είπα ότι όλα είναι καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια».

    Οι τραυματίες αλλά και οι επιβάτες, εκτός από το μεγάλο σοκ που είχαν υποστεί οι ίδιοι, είχαν να αντιμετωπίσουν και σκηνές αποκάλυψης. Τα άψυχα σώματα του καπετάνιου, του πατέρα αλλά και του 5χρονου κοριτσιού ήταν τοποθετημένα και ξεσκέπαστα πάνω στα παγκάκια, στο σημείο που αναμένεις για να ξεκινήσεις για τη νήσο Μονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1:54 π.μ.

    Για το ναυτικο τραγικο δυστύχημα δεν βγήκε το διδυμο Δήμαρχος-Προεδρος ΔΣ να πουν δυο λογια και να μας δείξουν ότι συμπονάνε τον Αιγινίτικο Λαό αλλά βγήκαν στο γυαλί για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών λες και ήταν δική τους επιτυχία. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια της παραπαίουσας Δημοτικής Αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11:31 π.μ.

    Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η πληρεξούσια δικηγόρος των αδελφών του καπετάνιου της λάντζας, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας κυρία Τατιάνα Γ. Τσιρακοπούλου, αναφέρει τα ακόλουθα: "Πληροφορηθήκαμε ότι την 16.08.2016 και λίγο μετά το τραγικό ναυάγιο στο στενό Πέρδικας-Μονής, όπου πνίγηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων ήταν ο αδελφός μας, καπετάνιος της λάτντζας "Αντωνία", το ηλικιωμένο ζευγάρι, που εφέρετο να επιβαίνει στο μοιραίο ταχύπλοο, αποβιβάσθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας και από εκεί κατευθύνθηκε με ταξί, αντί για το Λιμεναρχείο,όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο σπίτι του φερόμενου χειριστή του ταχυπλόου, όπου και φέρεται να παρέμεινε για αρκετή ώρα. Κάνουμε έκκληση στον οδηγό του ταξί (εάν βεβαίως υπάρχει), έναν από τους περίπου 30 που έχει η Αίγινα συνολικά, να εμφανισθεί στην Ε’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά και να καταθέσει, συμβάλλοντας έτσι στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο των αυτοκινητιστών Αίγινας να μας συνδράμει στην έρευνά μας αυτή, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11:33 π.μ.

    Οι εκλογές στην επαγγελματική ένωση είναι παράνομες θα μιλήσει κανείς η αβαβά ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή