Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας αναζητά τον δικό του Κουβέλη στο πρόσωπο του Β. Λεβέντη...!




Ο Α. Τσίπρας έχει ζόρια και κινδυνεύει από απώλεια της δεδηλωμένης (151 εδρών), γι' αυτό αναλαμβάνει δράση ο "θείος Αλέκος"

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, έδωσε συνέχεια στα σενάρια διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας… ανοίγοντας την πόρτα στον Βασίλη Λεβέντη.
Αν και ο A. Φλαμπουράρης σημείωσε πως “η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει”, παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και έκανε ειδική αναφορά στο κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Συγκεκριμένα είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα μπορούσε να αποδεχθεί 4 – 5 σημεία από τις προϋποθέσεις της Ένωσης Κεντρώων. “Μπορεί να υπάρξει μία δυνατότητα συνεργασίας”, τόνισε.
Για τα υπόλοιπα κόμματα παραδέχθηκε πως το Συμβούλιο Αρχηγών έδειξε πως η συνεργασία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όσο για τη ΝΔ είπε πως “την αφήνω εκτός, γιατί είναι ένα εντελώς νεοφιλελεύθερο κόμμα”.
Ο  A. Φλαμπουράρης επισήμανε πως «ο διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πρέπει να θεωρείται ως κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας».




Πάντως η όλη εξέλιξη οδηγεί σε έναν αυθόρμητο συλλογισμό και διαπίστωση. Στη χώρα που κυβερνήθηκε από τον Καποδίστρια, τον Τρικούπη, τον Ελ. Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το Γ. Ράλλη, τον Α. Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να εξαρτά τη μοίρα της από Φλαμπουράρη και το Β. Λεβέντη των λούμπεν τηλεοπτικών εκπομπών με τα φραπεδάκια, τις πίτσες και τις κατάρες στο πολιτικό σύστημα…κατάντια και ξεφτίλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου