Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Όταν ο Μπουτάρης έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θέλει ... ξύλο...!




Φυσικά και η βία και η αυτοδικία είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα, κατακριτέα και καταδικαστέα, αλλά στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα το μίσος και η διασπορά διχόνοιας είναι κομμάτι της πολιτικής του. Είναι μέσο διατήρησης της εξουσίας και της σπίλωσης  αντιπάλων καθώς και μέσω απαξίωσης θεσμ΄ών και παραδόσεων.


Δύο χρόνια πριν ο αριστερός και υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές του 2019 Μπουτάρης έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς θέλει ... ξύλο αφού αν του πεις με λόγια "αυτά που λες είναι ακραία" δεν πρόκειται να καταλάβει, οπότε πρέπει να φάει φάπες για να καταλάβει...



Μεταφέρουμε ρεπορτάζ από τον Φεβρουάριο του 2016:


Κριτική στον Μητροπολίτη Άνθιμο άσκησε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την πρόταση να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης «Μένουμε Έλληνες-Μένουμε Ορθόδοξοι» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη και χριστιανικά σωματεία.


Ο Γ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτή την κίνηση «θα ρίξουμε λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που δεν ήρεμα τα πράγματα».


«Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί όταν πάω να ακούσω τη δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία πάντα θα έχουμε έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο! Τι να τον κάνεις; Να του πεις μη τα λες;» ανέφερε ο δήμαρχος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.


Την πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο έκανε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Γειτονιές σε δράση» Ελεάννα Ιωαννίδου.


Σύμφωνα με την πρόεδρο τελικά το κείμενο του ψηφίσματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου