Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νόμος , ή ala cart νόμος ;


Η απόφαση του Λ.Τ. για οριοθέτηση και αναδιάταξη των σκαφών στο λιμάνι της Αίγινας είναι κατ’ αρχήν σωστή.

Σωστή επίσης είναι η εφαρμογή  του νόμου και η πληρωμή των τελών, άλλωστε είναι και το μέγα ζητούμενο στο νησί.

Όμως ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος με τα καΐκια-μανάβικα  ήταν υπερβολικός και έδειξε ότι το πράγμα πάλι πάει μονόπατα…

Για μία ακόμα φορά καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε αρνητικά στον αθηναϊκό  τύπο.

Φυσικά και να εφαρμοστεί ο νόμος, προς κάθε κατεύθυνση όμως κι όχι ala-cart.

Νόμος για όλους…

Να πληρώσουν όλοι τα τέλη που τους αντιστοιχούν και στο λιμάνι και για τα πεζοδρόμια και να λήξει το θέμα με τα «θερμοκήπια» και  ρυθμιστεί το θέμα με τις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να μπει μια τάξη στα εστιατόρια που καταλαμβάνουν παράνομα πεζοδρόμια  και να λήξει το θέμα με τις παραλίες και τα δημοτικά αναψυκτήρια και να λήξει το θέμα με τα χαμένα κυβικά και τα  νερά τους να πληρώσουν όοοολοι.

Δεν είναι δυνατόν εστιατόρια και ξενοδοχεία φίσκα στον κόσμο κατακαλόκαιρο και να εμφανίζουν μηδενικές καταναλώσεις και από την άλλη σπίτια να έχουν καταναλώσεις  εκατοντάδων κυβικών…


Εφαρμογή του νόμου για όλους, αρχής γενομένης από τους άρχοντες του νησιού.


Όσον αφορά για το θέμα των καϊκιών- μανάβικων, επειδή είναι και κομμάτι της παράδοσής μας, υπάρχει λύση, να μετακινηθούν μερικά μέτρα πιο κάτω, που δε γειτνιάζουν φανοστάτες και τελάρα, έτσι  δεν θα εμποδίζεται η διέλευση των πεζών, να οριοθετηθεί αυστηρά ο χώρος παράθεσης των τελάρων και  να ρυθμιστεί και το θέμα των τελών τους.

Οριοθέτηση της λογικής ._

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11:43 π.μ.

    Στο κρατιδιο της Ελλαδος, που βρισκεται στην Ευρωπη γι αυτο δεν λεγεται Ελλαδισταν, ο νομος εφαρμοζεται επιλεκτικα
    - Απο την κυβερνηση
    - Απο πολιτικους και αιρετους
    - Απο τους θεσμους
    - Απο επιχειρησεις
    - Απο τον πολυ κοσμο.

    Γενικα το 99% του πληθυσμου εφαρμοζει τον νομο επιλεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3:25 μ.μ.

    Ο πάντα επιλεκτικά Λαλίστατος κύριος Δήμαρχος σαν δικαιολογία για την απομάκρυνση των καϊκιών είπε ότι η άδεια τους είχε λήξει από το 1989.
    Ας πούμε ότι μπορεί να είναι έτσι.
    Μας προκαλεί όμως να ρωτήσουμε: Η άδεια της επιχείρησης που πουλάει φιστίκια στο χώρο του λιμανιού πότε έχει λήξει τι προβλέπει σαν κατασκευή πόσο είναι το ενοίκιο και από πότε έχουν να πληρώσουν;
    Για να προλάβουμε την χαζή απάντηση που θα δώσετε πρόκειται για ανώνυμη έταιρεία που χρησιμοποιεί παραπλανητικό τίτλο.
    Το ποιο σωστό κύριε Μούρτζη στην προκειμένη περίπτωση είναι να μην απαντάτε.Το ίδιο να κάνουν και οι του συναφιού σας.
    Αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα σας η όμαδούλα σας έχει μπερδέψει την πονηριά με την εύφυϊα πράγμα επικίνδυνο με ολέθρια πολλές φορές αποτελέσματα.
    Μάλλον στην προκειμένη περίπτωση ανοίξατε τον ασκό του Αίόλου (θεός του ανέμου αν δεν το γνωρίζεται) επισπεύσατε τα γεγονότα δηλαδή.
    Πήρατε τις καυτές πατάτες από τα προϊγούμενα λαμόγια και αντί να προσπαθήσετε να τις κρυώσετε κάπως ας πούμε ,εσείς τις βράζετε περισσότερο.
    ΚΑΛΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΈΜΑΤΑ ΦΙΛΤΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4:12 μ.μ.

    Τι εγινε παιδια ?
    Πες τε μας πως το κάνετε αυτο το τσιμουδιά κι ουτε γάτα ούτε ζημια να ξερουμε να το κανουμε κι εμείς. Και ενταξει. Ξερουμε. Δήμαρχος δεν υπαρχει. Οι πρόεδροι όμως;;
    Ο Προεδρος του λιμ ταμ ενω εχει αναστατώσει το σύμπαν με τις αηδίες που κανει δεν εχει βγαλει λέξη απο το στομα του. Ο πρόεδρος της επαγγελματικής δεν παίρνει θεση για το κλεισιμο των δυο μαγαζιών και για την καταστροφή της παραδοσιακής εικόνας του νησιου μετα την καρφωτή του προέδρου του λιμεν ταμείου.
    Οχι. λαθος. άκυρο .Αυτοι οι δυο ειναι το ιδιο πρόσωπο. Δεν γίνετε.
    Ο προεδρος του τοπικού της Αίγινας δεν εχει ασχοληθει με τα γεγονοτα γιατι ειναι ολη μερα απασχολημένος με το να τρεχει πισω απ τον αλλο πρόεδρο που τον έχει για σκυλάκι και που του λεει πως αυτα συμβαίνουν σε αλλο διαμέρισμα οχι στης Αίγινας .
    Ο προεδρος τουρισμού μαζι με τον προεδρο του δημ συμβουλίου πηραν προσφορές και δυο γνωστές τους και πηγαν σε γαμο στη Σαλονίκη και μας ανέδειξαν σαν νησι. Για τα κλειστα μανάβικα που ειναι το πιο τουριστικό σημειο του νησιου λέξη δεν βγηκε απ τα χείλια τους. Ο προεδρος της ΚΕΔΑ προσλαμβάνει οποια του ρθει με συνοπτικές διαδικασίες.
    Τι γινετε εδω ρε. Εχουμε χασει κανα επεισόδιο του σήριαλ 10 ηλίθιοι κι εμεις;
    Θα μιλησει κανεις;
    Σιγα να μιλάτε ομως .Μην ξυπνήσει η αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6:37 π.μ.

    πέρασα από τον Λεόντι και είδα δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης να κάνει έργα πόσο νόμιμο και ηθικό είναι αυτό από την στιγμή που αρκετοί εργολάβοι του νησιού δεν έχουν δουλειά τι λαμόγια μας διοικούν πιο ξευτυλισμένη διοίκηση δεν εχει περάσει από την Αίγινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή