Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ε, ρε που μπλέξαμε...


Eυτυχώς που ο Αλέξης το παιδί του λαού, ο  άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ο τύπος που σκίζει μνημόνια, που λέει «go back κυρία Μέρκελ»  διαπραγματεύεται σκληρά και στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες…όπως το 2015.

Πρόσθετα  μέτρα ύψους 3 δις ευρώ ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ. Ο λογαριασμός έτσι ανεβαίνει σε περίπου 9 δις ευρώ, από τα 5,5 που ήταν πριν πάει στο «φίλο Φρανσουά Ολάντ», για να κλείσει η αξιολόγηση και λίγα 24ωρα πριν από την έλευση της τρόικας ξανά στην Αθήνα τα πάντα είναι στον αέρα.

Ζητούν επιπλέον 3 δις θεωρώντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα πιαστούν, επομένως πρέπει να υπάρχει μια… προκαταβολική πληρωμή από τους Έλληνες πολίτες…

Στην απελπισία της η κυβέρνηση της Αριστεράς  και μη έχοντας την τόλμη να κάνει περικοπές στο Δημόσιο, ρίχνει στο τραπέζι προτάσεις όπως ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές ή το χαράτσι στο ίντερνετ για ιδιώτες και επαγγελματίες. Πέραν την αύξησης του ΦΠΑ στο 24% που είναι πλέον βέβαιη, διαρρέεται ότι η κυβέρνηση έχει έναν «κρυφό άσο» στο μανίκι της και θα τον ρίξει για να κλείσει την αξιολόγηση.

Όλα αυτά γιατί ο Αλέξης και τα συντρόφια, δεν θέλουν  να πειράξουν το κηφηναριό και την κομματική τους πελατεία.

Ο Αλέξης , το παιδί του λαού δεν το έχει σε τίποτε να βάλει μια ακόμη έκτακτη εισφορά ή να αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ όπως ακούγεται πολύ έντονα. Άλλωστε πρόκειται για έναν φόρο που τον πληρώνουν οι περισσότεροι, έχει τη μεγαλύτερη εισπρακτική απόδοση με λίγα λόγια.

Χωρίς πρόγραμμα και ουσιαστική στρατηγική η  οικονομία της χώρας διαλύεται ταχύτατα.


Όχι άλλη σκληρή διαπραγμάτευση Αλέξη. Φτάνει μεγάλε πήξαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου