Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Το άδειασμα...




Είναι αλήθεια ότι οι τελευταίοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας μας είσαν συνηθίσει σε… αφωνία, αναφορικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Γι’ αυτό και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η σημερινή “συνειδησιακή εξέγερση” του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, χρησιμοποίησε την ηθική και συνεπή στάση του γιου του Παύλου Μπακογιάννη ως προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης αλλά και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, για να… βγάλει στη σέντρα τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας βλέπω. Θα επισημάνω τους κυριότερους λόγους: Ο πρώτος είναι ότι είσθε ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχετε διανύσει την ιεραρχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αρμόζει. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Γιατί πρέπει να γνωρίζει κάποιος τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να χειρισθεί – σε επίπεδο μάλιστα Περιφέρειας – όλες τις αρμοδιότητες που σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί παραμένετε σταθερός στο να υπηρετείτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την εντολή που σας έδωσε ο κόσμος που σας ψήφισε, στην Περιφέρεια της οποίας ηγείσθε”, ήταν η ηχηρή αποστροφή του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος οπτικοποίησε μια από τις σημαντικότερες προβληματικές παραμέτρους της στάσης του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Στο στρατόπεδο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ενοχλήθηκαν, και αυτό το θεσμικό άδειασμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήρθε να επιτείνει τον εκνευρισμό που είναι πλέον διάχυτος στην ομάδα Τζιτζικώστα, μετά τον ηχηρό αντίκτυπο των τριών δημοσκοπήσεων που κατέδειξαν χαώδες προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας , αλλά και τη “χαμένη ευκαιρία” της χθεσινής ομιλίας Τζιτζικώστα στην Αθήνα, που δεν άφησε κάποιο ηχηρό αποτύπωμα, για να αντιστρέψει το κλίμα.

Επιπροσθέτως, το “άδειασμα” Τζιτζικώστα από τον Προκόπη Παυλόπουλο θα πρέπει να το προσεγγίσει κανείς και από μια ακόμη σκοπιά: Ήρθε ως “απάντηση” της καραμανλικής συνείδησης της Κεντροδεξιάς, την οποία ηχηρά εκπροσωπεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, σε όσες μπηχτές άφησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά του Κώστα Καραμανλή, με τη χθεσινή ομιλία του.

Αλλά και ως ιστορική απάντηση του καραμανλικού στρατοπέδου στους “ηττημένους του 1974”, δηλαδή τη φιλοβασιλική τάση, που έχασε το δημοψήφισμα για το Πολιτειακό, και σήμερα αθροίζεται πίσω από την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, με γνωστές και “φωνασκούσες” βασιλικές ρίζες και υποστήριξη.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5:02 μ.μ.

    Τι γίνεται στο ΙΕΚ με το τμήμα μαγειρικής, Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει; Ο δάσκαλος έχει για μαθητές τους υπαλλήλους του και μετά για πρακτική πάνε στη ταβέρνα του, ενώ όσοι δεν είναι στο κόλπο αποκλείονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή